Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.07.2014

CCI le va oferi agenților economici consultanță în domeniul achizițiilor publice

CCI le va oferi agenților economici consultanță în domeniul achizițiilor publice

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova le va oferi agenților economici consultanță în vederea pregătirii pachetelor de documente și participării la achizițiile publice. În context, în perioada 10-11 iulie 2014, la Chișinău, 20 de colaboratori ai CCI, inclusiv de la filialele Camerei, participă la un curs teoretico-practic.

Sergiu Harea, director al Departamentului Economie al CCI, a menționat că, instruirea are loc în cadrul unui proiect realizat împreună cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu scopul de a pregăti specialiștii CCI în domeniu, pentru ca ei, ulterior, să le ofere întreprinzătorilor din regiune consultanță.

"Cursul cuprinde 4 module, fiind axat pe aspecte ce țin de legislația în vigoare, procesul de pregătire și participare la tendere. Seminarul este condus de către expertul național Ecaterina Grib.

În perioada 16-17 iulie curent instruirea va continua, iar în calitate de trainer va fi invitat un expert din Germania, care îi va familiariza pe participanți cu cele mai bune practici din UE.

Potrivit CCI, serviciile propriu-zise de consultanță în domeniul achizițiilor publice se preconizează să fie prestate de CCI începând cu ianuarie 2015", a precizat sursa citată.

Tatiana Bîlba, reprezentant al GIZ, a declarat că, oamenii de afaceri au nevoie de suport în domeniu. "Anterior GIZ a desfășurat mai multe proiecte destinate agenților economici autohtoni și a observat faptul că, întreprinderile nu prea sunt active privind participarea la achizițiile publice, pregătesc incorect pachetele de documente, iar ofertele lor nu sunt competitive. Businessmenii nu beneficiază de niciun suport, având la dispoziție doar conținutul legilor care reglementează domeniul respectiv, ceea ce este insuficient. Ei au nevoie de sfaturi practice, exemple concrete", a spus interlocutoarea.

După finisarea instruirii colaboratorilor CCI, din toamna anului curent, la filialele Camerei vor fi organizate seminare practice și pentru agenții economici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus