Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-07-09/shefuladjunct-al-unei-igmfl-din-capitala-retzinut-de-cna-pentru-trafic-de-influentza-35700.html
Data: Jul 9, 2014 (15:09)

Şeful-adjunct al unei ÎGMFL din capitală, reţinut de CNA pentru trafic de influenţă

Directorul adjunct al unei Întreprinderi municipale de gestionare a fondului locativ din capitală a fost reţinut cu puţin timp în urmă de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA în cadrul unui dosar deschis pentru trafic de influenţă. Bărbatul este suspectat că ar fi cerut 8000 de euro de la un chişinăuian pentru a-l ajuta să privatizeze un teren din municipiu. Potrivit denunţătorului, bănuitul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor persoane cu funcţii de răspundere din Primăria capitalei şi că-i poate determina să soluţioneze pozitiv problema privatizării lotului.

Operaţiunea de reţinere a avut loc într-un restaurant din centrul Chişinăului. Asupra bărbatului au fost găsiţi 1500 de euro, transmişi sub controlul CNA. În prezent, acesta se află în custodia CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o amendă în mărime de la 80 000 la 120 000 lei sau închisoare de la 3 la 7 ani.

POtrivit CNA, conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.