Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.07.2014

Moldova ar putea primi finanțarea externă necesară pentru finalizarea lucrărilor de reparație pe traseului Orhei-Rezina

Moldova ar putea primi finanțarea externă necesară pentru finalizarea lucrărilor de reparație pe traseului Orhei-Rezina

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a anunțat că anul acesta, Moldova ar putea primi finanțarea externă necesară pentru finalizarea lucrărilor de reparație pe traseului Orhei-Rezina. Declarația a fost făcută astăzi, 8 iulie, în timp ce ministrul Botnari se afla în inspecție, pe șantierul deschis pentru reabilitarea drumului ce leagă cele două localități.
 
20140709 2„Personal, urmăresc îndeaproape modul în care decurge reparația la acest drum, care ajunsese unul din cele mai proaste din republică. Reabilitarea acestui drum de 46 de km, care a demarat în 2007, a durat mai mult timp din cauza litigiilor cu antreprenorul anterior care s-a angajat sa-l repare, dar şi insuficienţei de finanţare. Problemele cu antreprenorii au fost soluționate, iar începând cu anul în curs lucrările au fost reluate în ritm mai intens”, a spus Vasile Botnari. Ministrul a fost informat că, la moment, lucrările programate pentru anul 2014, în valoare de 100 de milioane de lei, sunt aproape încheiate.
 
Totodată, pentru realizarea lucrărilor pe întregul traseu, mai sunt necesare încă 100 de milioane de lei. Potrivit ministrului, există soluții pentru a acoperi această sumă. „Anterior se planifica alocarea sumei necesare din Fondul Rutier pentru anul 2015, însă suntem în discuții cu parteneri externi în vederea obținerii investiției necesare deja în acest an. Așteptăm în cel mai apropiat timp decizia finală", a anunțat Vasile Botnari.
 
În cadrul inspecției efectuate astăzi, ministrul Botnari a atenţionat lucrătorii că nu va accepta să se facă rabat de la calitatea execuției, în condiţiile în care probleme de calitate au mai existat și în trecut, anume pe această porțiune de drum, pe care companiile contractate anterior se angajaseră să o repare.
 
Potrivit MTID, lucrările pe drumul Orhei-Rezina prevăd demolarea și construcția de la zero a întregului sistem rutier, care să facă faţă traficului de mare tonaj.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus