Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.07.2014

Igor Corman a avut o întrevedere cu reprezentanții Fundației „Hanns Seidel” din Germania

Igor Corman a avut o întrevedere cu reprezentanții Fundației „Hanns Seidel” din Germania

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Fundației germane „Hanns Seidel”, Directorul executiv Peter Wetterauf, Directorul Institutul de Colaborare şi Contacte Internaţionale, Susanne Luther, șeful Reprezentanţei în România şi Republica Moldova, Daniel Seiberling.

Reprezentanții Fundației „Hanns Seidel” se află în țara noastră într-o misiune de documentare pentru identificarea domeniilor de cooperare cu Republica Moldova.

Peter Wetterauf a menționat că Fundația „Hanns Seidel” susține prin proiectele sale buna guvernare, democraţia, pacea, statul de drept şi dezvoltarea durabilă. Potrivit acestuia, activitatea Fundaţiei este axată pe dezvoltarea instituţională și cea a sectorului asociativ, dar și pe promovarea tinerilor în domeniul politic.

Igor Corman a salutat activitățile realizate de Reprezentanța Fundației „Hanns Seidel” în Republica Moldova și a solicitat sprijin pentru dezvoltarea în anii următori a proiectului pilot lansat de Parlament privind deschiderea a patru oficii teritoriale de informare. Primul oficiu teritorial de informare a fost inaugurat la Comrat în luna mai, cu susținerea Programului Națiunilor Unite. În septembrie, Legisaltivul intenționează să deschidă și celelalte trei oficii, la Edineț, Orhei și Leova.  

În altă ordine de idei, Președintele Parlamentului a solicitat reprezentanților Fundației să sprijine și să încurajeze societatea civilă din Republica Moldova pentru a participa mai activ în procesul de luare a deciziilor și în promovarea parcursului european al țării noastre. „Lucrul abia începe. După semnarea Acordului de Asociere avem multe de făcut în anii următori pentru a moderniza țara și a crește nivelul de trai a oamenilor”, a declarat Igor Corman.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, reprezentanții Fundației au reiterat disponibilitatea de a demara noi proiecte în Republica Moldova şi au mulţumit autorităților pentru colaborarea excelentă de până acum.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus