Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.07.2014

Dosarul „Grawe Carat Asigurări” a fost remis instanţei

Dosarul „Grawe Carat Asigurări” a fost remis instanţei

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a Directorului executiv al Asociaţiei Profesionale a „Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule” (BNAA). Acesta este învinuit de neexecutarea intenţionată a hotărîrii instanţei de judecată.

Temei pentru pornirea cauzei penale a servit plîngerea depusă de Comitetul de Conducere al Î.M. „CRAWE CARAT Asigurări” S.A., care solicita  tragerea la răspunderea a factorilor de decizie ai BNAA din R. Moldova. Potrivit petiţionarilor, în septembrie 2013, responsabilii BNAA au exclus respectiva companie din componenţa membrilor cu drepturi depline şi i-au retras autorizaţia de a elibera certificate internaţionale de asigurări „Carte Verde”.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, Procuratura Anticorupţie a stabilit că, deşi încă din ianuarie 2014, exista o Decizie irevocabilă a Curţii de Apel Chişinău şi un titlu executoriu, prin care Directorul BNAA a fost obligat ca, în termen de 3 zile, să suspende hotărîrea prin care Grawe Carat Asigurări a fost păgubită, învinuitul a ignorat-o în mod intenţionat şi s-a eschivat de la executarea hotărîrii instanţei de apel.

Urmare a refuzului de a executa cerinţele documentului, în luna aprilie 2014, Directorul BNAA a fost  recunoscut  vinovat şi sancţionat contravenţional cu amendă în mărime de 4 mii lei, hotărîre menţinută în vigoare prin decizia Curţii de Apel Chişinău din 2 iunie curent.
Procurorii au constatat că prin aceste acţiuni intenţionate, învinuitul a  comis infracţiunea prevăzută de art. 320 alin.(1) din Codul Penal „Neexecutarea hotărîrii instanţei de judecată”, adică neexecutarea intenţionată sau eschivarea de la executare a hotărîrii instanţei de judecată, dacă aceasta  a fost comisă după aplicarea sancţiunii contravenţionale.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Buiucani, iar dacă va fi recunoscut vinovat, învinuitul riscă o amendă de cel mult 6 mii lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus