Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-07-08/dosarul-fisc-eliberat-din-arest-dupa-ce-a-evadat-din-arest-la-domiciliu-35683.html
Data: Jul 8, 2014 (13:35)

Dosarul „Fisc”: eliberat din arest, după ce a evadat din arest la domiciliu

Curtea de Apel Chişinău a revocat astăzi măsura preventivă, eliberîndu-l din arest pe unul dintre figuranţii în „dosarul Fisc”, care fusese anunţat anterior de procurori în căutare internaţională. Astfel, după ce la sfîrşitul lunii martie învinuitul a evadat din arest la domiciliu, astăzi a fost din nou plasat în arest la domiciliu.

Amintim că dosarul în privinţa respectivului figurant a fost expediat de Procuratura Anticorupţie în Judecătoria Centru, unde pe rol se află cauza penală de învinuire a complicilor acestuia: şeful Direcţiei Antifraudă de la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor Produselor Agroalimentare „MoldRosProdExpo".

Celor trei inculpaţi le este incriminată comiterea infracţiunilor de corupere pasivă şi traficului de influenţă în interesul unui grup criminal organizat.
Amintim că, învinuiţii au fost reţinuţi la începutul lunii februarie curent, după ce au fost prinşi de procurorii şi ofiţerii anticorupţie cu 135 335 de mii de dolari şi 100 de mii de lei mită pe care o estorcau şi primeau de la mai mulţi agenţi economici pentru anumite facilităţi fiscale generate de competenţa IFPS.

În cadrul urmăririi penale procurorii au stabilit că, la comiterea faptelor infracţionale, învinuiţii utilizau automobile de lux (model Mercedes-Benz, Land Rover Discovery), care a fost recunoscute drept corpuri delicte, iar la examinarea cauzei în instanţa de judecată, procurorii vor solicita confiscarea respectivelor autoturisme în folosul statului, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.