Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.07.2014

Bundestagul german va ratifica, în toamnă, Acordul de Asociere între Republica Moldova și UE

Bundestagul german va ratifica, în toamnă, Acordul de Asociere între Republica Moldova și UE

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Matthias Meyer, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră.

Igor Corman a mulțumit Germaniei pentru sprijinul acordat țării noastre în apropierea de Uniunea Europeană, remarcând rolul important pe care l-a avut Ambasadorul Matthias Meyer în acest context. Potrivit șefului Legislativului, rezoluția de susținere a perspectivei europene a Republicii Moldova, adoptată pe 3 iulie de Bundestag, cu majoritate largă, reprezintă un semnal important de sprijin pentru țara noastră. „Aceasta este a treia rezoluție, după cele din 2004 și 2008, adoptată de Bundestagul german în susținerea Republicii Moldova, care vine să confirme perspectiva europeană a țării noastre. În cadrul vizitei mele de săptămâna trecută în Germania, colegii parlamentari au dat asigurări că Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE va fi ratificat imediat după revenirea deputaților germani din vacanță”, a declarat Igor Corman.

În altă ordine de idei, Președintele Parlamentului a apreciat implicarea directă a diplomatului german în evenimentele organizate în cadrul săptămânii moldo-germane, cu ocazia marcării a 200 de ani de la stabilirea coloniștilor germani pe teritoriul Republicii Moldova. „Comunitatea nemților basarabeni este o punte vie de legătură între Moldova și Germania. Vă mulțumesc pentru contribuția substanțială la consolidarea acestei relații speciale între țările noastre”, a menționat șeful Legislativului.

Oficialii s-au referit și la problemele sesizate de investitorul german Draxlmaier, rezident în Zona Economică Liberă Bălți. În context, Igor Corman a anunțat că autoritățile de resort urmează, chiar astăzi, să examineze situația și să identifice soluții care să asigure în primul rând sănătatea și siguranța locuitorilor din zonă, dar și pentru companiile care își desfășoară activitatea în cadrul ZEL Bălți, anunță un comunicat al Legislativului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus