Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.07.2014

A demarat concursul pentru decernarea Premiului Naţional

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a dat start concursului care se va încheia pe 1 august 2014. La concurs pot fi înaintaţi cetăţenii Republicii Moldova cu realizări în domeniile  tehnologie, cultură, artă şi sport, care au avut o contribuție considerabilă la promovarea imaginii pozitive a ţării pe plan internaţional, impact asupra dezvoltării tehnologiilor, asupra culturii naţionale şi mondiale.

Înaintarea candidaţilor se face de către ministere, Academia de Ştiinţe a Moldovei, universităţi, Uniunile de Creaţie, federaţiile de sport, precum şi de laureaţi ai Premiului Naţional şi ai Premiului de Stat.

Scrisoarea de recomandare privind candidatul/candidații la Premiul Național urmează să conţină următoarele informaţii: numele şi prenumele candidatului/candidaților la Premiul Naţional, data şi locul naşterii, domiciliul, locul de muncă sau ocupaţia, gradul ştiinţific, titlul ştiinţifico-didactic, titlul onorific, contribuţia candidatului/candidaților la dezvoltarea ştiinţei/ tehnologiilor/culturii/artei/sportului, date despre existenţa premiilor şi a altor distincţii ce denotă recunoaşterea realizărilor candidatului/candidaților, lista publicaţiilor, în funcţie de domeniu.

Recomandările candidaţilor pentru concursul Premiului Naţional, cu indicarea domeniului de decernare a Premiului Naţional (ştiinţă; tehnologii; cultură şi artă; sport), precum și materialele însoțitoare urmează să fie prezentate Comisiei până pe  1 august 2014.

La concursul pentru decernarea Premiului Naţional nu se admit persoanele care deţin Premiul Naţional în domeniul ştiinţei şi tehnicii, Premiul Naţional în domeniul literaturii, artei şi arhitecturii, Premiul Naţional sau Premiul de Stat, decernat în perioada de după proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Materialele cu privire la candidaţii înaintaţi la concursul nominalizat urmează să fie transmise în adresa Guvernului (Casa Guvernului, Piaţa Marii Adunări Naţionale, nr.1). Materialele prezentate pentru concurs nu se restituie candidaților, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Informaţii suplimentare puteți afla la numărul de telefon - 022-250-159, Iurii Bucinschi, secretar al Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional, sau la telefonul 022-250-492, Ina Scutelnic, consultant principal în cadrul Direcţiei dezvoltare socială.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus