Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.07.2014

Legislativul de la Tbilisi intenționează să ratifice Acordul de Asociere cu UE, la mijlocul lunii iulie, într-o şedinţă extraordinară

Legislativul de la Tbilisi intenționează să ratifice Acordul de Asociere cu UE, la mijlocul lunii iulie, într-o şedinţă extraordinară

Este vorba despre Merab Antadze, care a fost acreditat la Chişinău, la începutul lunii iunie. Părţile s-au felicitat reciproc cu ocazia semnării de către Republica Moldova și Georgia a Acordului de Asociere cu UE, care a avut loc la 27 iunie, Bruxelles.

„Vă felicit cu acest moment istoric - semnarea şi deja ratificarea Acordului de Asociere. Am participt ieri la acest eveniment important. Moldova şi Georgia au o şansă istorică de a face parte din marea familie europeană. Este o etapă importantă pentru ţările noastre", a menţionat Ambasadorul georgian.

Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat, la rândul său, că Republica Moldova şi Georgia fac istorie: „Trebuie să întărim relaţiile noastre de prietenie cu ţările care au aceleaşi viziuni, acelaşi viitor".

Iurie Leancă a salutat numirea lui Merab Antadze în funcţia de Ambasador al Georgiei în Republica Moldova şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va contribui esenţial la activizarea dialogului moldo-georgian pe multiple planuri.

Părţile au făcut un schimb de opinii cu privire la consolidarea dialogului politic, intensificarea contactelor pe dimensiunea bilaterală şi, cel mai important, schimbul de experienţă şi bune practici în domeniul integrării europene.

De asemenea, s-a covenit asupra organizării unor expoziţii naţionale de mărfuri şi business-forumuri.

La final, diplomatul georgian a anunțat că şi Legislativul de la Tbilisi intenționează să ratifice Acordul de Asociere cu UE, la mijlocul lunii iulie, într-o şedinţă extraordinară, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus