Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-06-29/victimele-represiunilor-politice-vor-primi-de-la-stat-compensa-ii-in-marime-totala-de-peste-13-milio-35552.html
Data: Jun 29, 2014 (17:28)

Victimele represiunilor politice vor primi de la stat compensații în mărime totală de peste 13 milioane de lei

Victimele represiunilor politice vor primi compensaţii pentru recuperarea valorii averii confiscate, naționalizate sau scoase în orice alt mod din posesie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri.
 
Astfel, din bugetul de stat vor fi alocate peste 13 milioane de lei. În total, vor fi oferite compensații pentru 161 victime ale represiunilor politice.
 
Dacă valoarea bunurilor nu depășește 200 de mii de lei, plata compensației poate fi eșalonată pe o perioadă de până la trei ani, iar dacă suma este mai mare, perioada va fi de până la cinci ani.
 
Recuperarea valorii bunurilor ce nu pot fi restituite se va efectectua în baza cererii, din contul bugetului de stat, prin transferuri către bugetele autorităților administrativ-teritoriale de nivelul doi, anunță un comunicat al Executivului.