Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-06-29/modificarea-legii-petrolului-in-vederea-administrarii-gazoductului-ia-iungheni-aprobata-35559.html
Data: Jun 29, 2014 (17:54)

Modificarea legii petrolului în vederea administrării gazoductului Iași-Ungheni, aprobată

Guvernul a aprobat sâmbătă o OUG pentru modificarea legii petrolului astfel încât societatea Transgaz să poată administra gazoductul Iași - Ungheni.

"Azi avem pe ordinea de zi un proiect de ordonanță privind completarea legii petrolului și gazelor în așa fel încât gazoductul — înțeleg că inclusiv subtraversarea Prutului a fost finalizată pe partea românească — să poată să intre și în operare", a afirmat premierul, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a explicat, la rândul său, că "proiectul de ordonanță se referă la crearea unei baze legale pentru ca Transgaz să poată prelua rapid activitatea de operare a interconectorului cu Republica Moldova".

"Avem gazoductul, dar nu avem societatea de operare", a completat premierul Ponta.

Nicolescu a confirmat faptul că pe partea românească lucrările la gazoduct și subtraversarea Prutului au fost finalizate și a anunțat că luni va merge în zonă pentru a verifica lucrările, scrie Agerpres.