Trimite e-mail | Printeaza
Social
29.06.2014

Începând cu 1 iulie, creşte suportul financiar de stat şi plafonul pensiei

Începând cu 1 iulie, creşte suportul financiar de stat şi plafonul pensiei

Guvernul a aprobat majorarea plafonului pensiei de la 1300 până la 1500 de lei ca o condiţie pentru acordarea suportului financiar de stat în vederea extinderii numărului beneficiarilor acestora.

Totodată, proiectul prevede dublarea sumelor fixe ale suportului financiar de stat, începând cu 1 iulie 2014, de la 50 la 100 de lei, de la 60 la 120 de lei şi de la 90 la 180 de lei.

Mai mult decât atât, se propune acordarea suportului financiar de stat unor categorii noi de beneficiari. Printre aceştia se numără beneficiarii pensiei de urmaş, ai alocaţiilor sociale de stat cu excepţia celor pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere şi a ajutorului de deces. În cazul pierderii întreţinătorului, suportul va fi de 100 de lei pentru fiecare copil, iar în cazul pierderii ambilor părinţi, cuantumul suportului financiar se dublează.

În acest scop, anual din bugetul de stat vor fi alocate 824,7 de milioane de lei.

„Cel mai important este ca pensionarii, care au cele mai mici venituri să beneficieze într-o maniera sustenibilă de o creștere nu doar în acest an, ci și în anii următori”, a declarat Premierul Iurie Leancă.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi urmează să fie examinat în Parlament, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus