Trimite e-mail | Printeaza
Social
29.06.2014

Guvernul oferă sprijin financiar locuitorilor din Zona de Securitate

Guvernul oferă sprijin financiar locuitorilor din Zona de Securitate

Guvernul a aprobat modificări şi completări la legea privind protecţia socială suplimentară a unor beneficieri de pensii stabilite în sistemul public de asigurări sociale.

Astfel, în vederea soluţionării problemelor stringente cu care se confruntă locuitorii din Zona de Securitate, se propune acordarea unei susţineri financiare persoanelor care au domiciliul în comunele Cocieri, Coşniţa, Molovata Nouă, Fîrlădeni şi satele Copanca, Doroţcaia, Pîrîta, Varniţa şi Hagimus.

„Într-adevăr, pornind de la anumite priorități pentru locuitorii din această zonă, nu doar îi incurajăm, dar le oferim și ajutor concret pentru concetățenii noștri”, a menționat Prim-ministrul Iurie Leancă

Proiectul prevede majorarea cuantumului alocaţiei lunare de stat de la 200 la 900 de lei pentru beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă şi de invaliditate de gradul I, de la 140 la 630 de lei pentru beneficiarii de pensii de invaliditate de gradul II, şi de la 100 la 450 de lei pentru cei cu pensii de invaliditate de gradul III.

Totodată, începând cu 1 iulie 2014, este stabilită o alocaţie lunară de stat pentru femeile cu vârste cuprinse între 55 şi 57 de ani şi bărbaţii care au între 60 şi 62 de ani, care la data de 1 ianuarie curent au avut domiciliul în localităţile menţionate şi care nu au pensii stabilite de structurile de la Tiraspol în sumă de 900 de lei.

Banii vor fi alocaţi din bugetul de stat, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

La ședința Guvernului, au fost propuse și alte modificări într-un pachet social, menit să îmbunătățească viața cetățenilor.

Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că în ședința de astăzi a Guvernului au fost luate  trei decizii importante: a fost aprobat pentru raitifcare Acordul de Asociere, a fost votat Codul Educației și a fost aprobat pachetul social. „Mișcarea spre Europa înseamnă îmbunătățirea vieții cetățenilor”, a concluzionat șeful Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus