Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-06-29/guvernul-a-aprobat-rectificari-la-veniturile-shi-cheltuielile-din-bugetul-de-stat-35557.html
Data: Jun 29, 2014 (17:33)

Guvernul a aprobat rectificări la veniturile şi cheltuielile din bugetul de stat

Membrii Cabinetul de miniștri au aprobat astăzi, 28 iunie, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii bugetului de stat pe anul curent. Astfel, la partea de venituri, acestea se vor majora cu 940,3 milioane de lei, iar cheltuielile -  cu  1070,9 milioane. Deficitul bugetar va crește cu 130,7  milioane de lei.

Potrivit ministrului Finanțelor, Anatol Arapu, necesitatea rectificării bugetului de stat este determinată de ajustarea  indicatorilor bugetari la indicatorii macroeconomici, identificarea resurselor financiare pentru majorarea suportului financiar suplimentar la categorii de pensii și mărirea salariilor în sectorul bugetar, majorarea alocațiilor pentru acoperirea deficitului la bugetul asigurărilor sociale de stat și prioritizarea programelor de cheltuieli, cu încadrarea acestora în estimările actualizate ale cadrului de resurse.

Pentru a intra în vigoare, proiectul urmează să fie votat în Parlament, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.