Trimite e-mail | Printeaza
Social
29.06.2014

Executivul a aprobat scutiri la importul autoturismelor pentru persoanele cu dizabilități locomotorii severe

Persoanele cu dizabilități locomotorii severe vor putea beneficia de anumite scutiri la importul unui mijloc de transport, în schimbul compensațiilor pentru călătorii în transportul public.

 Astfel, în cazul scutirii unui autoturism cu o capacitate cilindrică medie de 1250 cm3 și cota medie a accizului de circa 0,52 euro pe cm3 (circa 9 lei pe cm3), statul nu va încasa accize care se estimează la circa 11 mii de lei.

 Conform calculelor estimative, scutirea de plata accizului pentru importul unui mijloc de transport cu termenul de exploatare de 0 – 7 ani, cu capacitatea cilindrică de peste o mie cm3, dar de maximum 1500 cm3, de către o persoană cu dizabilități locomotorii severe sunt egale cu neplata acestei persoane a compensațiilor pentru călătorii în transportul în comun urban, suburban și interurban (cu excepția taximetrelor) și pentru cheltuielile de deservire cu transport pe o perioadă de circa șapte ani. Cumulativ, această sumă va constitui circa 11 mii de lei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus