Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.06.2014

Iurie Leancă: „Integrarea țării noastre pe piața energetică a Uniunii Europene rămâne unul dintre obiectivele-cheie ale Guvernului”

Iurie Leancă: „Integrarea țării noastre pe piața energetică a Uniunii Europene rămâne unul dintre obiectivele-cheie ale Guvernului”

Discuțiile între Premierul Iurie Leancă și Comisarul European pentru Energie, Gunther Oettinger, s-au axat pe identificarea proiectelor menite să asigure accesul țării noastre la noi surse de gaze naturale și energetice.

Oficialii au vorbit și despre finalizarea proiectului „Gazoductul Iași -Ungheni".

În context, Comisarul European a acceptat să participe la ceremonia de dare în exploatare a gazoductului, preconizată pentru sfârșitul lunii august curent.

În cadrul întrevederii, înalții oficiali au remarcat dezvoltarea consecventă a cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniul energetic.

De asemenea, Prim-ministrul le-a mulțumit oficialilor UE pentru susținerea oferită țării noastre în sporirea eficienței energetice.

„Republica Moldova este interesată în diversificarea surselor energetice. Noi ne dorim conectare la piața energetică europeană și deja avem stabilite anumite proiecte în acest sens", a menționat oficilaul de la Chișinău.

Gunther Oettinger a declarat că Moldova înregistrează acum o dezvoltare în diverse domenii, iar cel energetic trebuie să facă parte din progresele înregistrate de țara noastră.

Iurie Leancă a spus în concluzie că integrarea pe piața energetică a Uniunii Europene rămâne unul dintre obiectivele-cheie ale Guvernului Republicii Moldova.

Mâine, 27 iunie, Iurie Leancă va semna la Bruxelles Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus