Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.06.2014

Verdict în cazul magistratului învinuit de accidentarea mortală a unui bărbat din Criuleni

Magistratul care a accidentat mortal un pieton în raionul Criuleni a fost condamnat, procurorii însă consideră pedeapsa prea blândă.

Ieri, 24 iunie 2014, Judecătoria Criuleni l-a condamnat pe judecătorul Judecătoriei Centru pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei mijloacelor de transport la 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de 1 an. Prin aceeaşi sentinţă, magistratul a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 1 an.

Amintim că, în august 2012, inculpatul, deplasându-se cu viteză excesivă la volanul autoturismului personal prin localitatea Ratuş, Criuleni, încălcând Regulamentul circulaţiei rutiere, a tamponat un pieton, care traversa regulamentar carosabilul. În rezultatul impactului, victima, în vârstă de 69 de ani, a decedat pe loc.

La demersul Procurorului General, Corneliu Gurin, Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat din funcţie pe magistrat până la pronunţarea verdictului definitiv pe caz.

Procuratura Criuleni anunţă că va contesta sentinţa pe motiv că o consideră prea blândă, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus