Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
25.06.2014

Tinerii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să studieze în Serbia

Tinerii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să studieze în Serbia

Tinerii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să-și continue studiile universitare și postuniversitare în instituții de învățământ din Serbia. În acest sens, Executivul a aprobat miercuri, 25 iunie, semnarea unui Acord de cooperare între Guvernele de la Chișinău și  Belgrad.

Inițierea și semnarea acestui acord face parte dintr-un proiect al Ministerului Educației care prevede stabilirea unor relații de colaborare în domeniul educației cu șase țări din sud-estul Europei: Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Muntenegru și Albania. Serbia este prima dintre cele șase țări cu care Republica Moldova va semna un acord de cooperare.

În temeiul acestui acord, părțile vor acorda burse pentru studii superioare şi postuniversitare, programe de mobilitate pentru cadrele didactice, cercetători şi funcţionari publici din sectorul educaţional. Numărul de burse/programe şi condiţiile în care vor fi acordate acestea, vor fi stabilite anual.

De asemenea, documentul prevede colaborarea în vederea realizării obiectivelor Procesului de la Bologna,  cooperarea dintre instituțiile ştiinţifice, precum şi mobilitatea academică, în baza unor proiecte de interes comun în domeniile educaţiei, ştiinţei şi inovării, lansate în cadrul Uniunii Europene, ONU, Consiliului Europei şi Consiliului de Cooperare Regională (RCC) pentru Europa de Sud-Est etc.

Acordul va fi semnat pentru o perioadă de cinci ani, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus