Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.06.2014

Comisia pentru decernarea Premiului Național va avea o nouă componență

Guvernul a aprobat astăzi un șir de modificări privind componența și  Regulamentul Comisiei pentru decernarea Premiului Național.

Tudor Zbîrnea, director al Muzeului Naţional de Arte Plastice, şi Ecaterina Mardarovici, director al Clubului politic al femeilor 50/50, s-au retras din această comisie. O altă modificare a fost operată în legătură cu trecerea în neființă a omului de cultură, Titus Jucov, care a condus Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”.

În locul lor au fost numiți Alexandru Grecu, Președintele Uniunii Teatrale, Ghenadie Jalbă, Președintele Uniunii Artiștilor Plastici, și Valentina Bodrug-Lungu, Președinta Gender Centru.

Totodată, potrivit modificărilor la Regulament, la concurs nu vor fi admise dosarele persoanelor care dețin Premiul Naţional în domeniile ştiinţei şi tehnicii, literaturii, artei şi arhitecturii sau celor care au Premiul de Stat.

Amendamentele au fost operate la propunerea membrilor Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional şi a mediului academic din Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus