Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.06.2014

Avigdor Liberman: Statul Israel va depune toate eforturile pentru liberalizarea regimului de vize către data de 1 august curent

Avigdor Liberman: Statul Israel va depune toate eforturile pentru liberalizarea regimului de vize către data de 1 august curent

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut marţi, 24 iunie 2014, o întrevedere cu ministrul Afacerilor  Externe al Statului Israel, Avigdor Liberman, în cadrul vizitei oficiale în Israel.

Interlocutorii au evaluat nivelul avansat al dialogului politico-diplomatic bilateral, excelenta cooperare moldo-israeliană în domenii precum cel comercial-economic și investițional, medicină și sănătate, turism, agricultură etc.

De asemenea, în timpul întrevederii a fost anunţată decizia de abolire a regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova în viitorul apropiat. Potrivit ministrului Natalia Gherman, autoritățile de la Chişinău apreciază decizia reciprocă a Statului Israel de a aboli cât mai curând regimul de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, ceea ce va contribui și mai mult la aprofundarea relațiilor bilaterale, în primul rând a celor interumane. La rândul său, ministrul Liberman a precizat că Statul Israel va depune toate eforturile pentru liberalizarea regimului de vize către data de 1 august curent.

Tot în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au semnat Planul de cooperare în domeniul medicinii şi sănătăţii pentru 2014-2018.

Discuțiile au cuprins și aspecte ale cooperării în cadrul instituțiilor multilaterale, precum și un schimb de opinii cu privire la evoluţiile recente din regiunea Orientului Mijlociu şi Procesul de Pace. Șefa diplomației moldovenești a informat despre succesul țării noastre privind parcursul european, în special cu privire la reformele promovate de Republica Moldova în diverse domenii. În context, oficialul a adus mulţumiri din partea autorităţilor moldoveneşti pentru sprijinul ferm şi constant acordat de către Statul Israel ţării noastre în această direcție.

La finalul discuţiilor, ministrul Natalia Gherman a adresat omologului israelian invitaţia de a efectua o vizită la Chișinău.

Potrivit MAEIE, programul zilei de ieri a cuprins, de asemenea, o întrevedere cu Patriarhul Ierusalimului, Theophilos III.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus