Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.06.2014

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze

Șeful Legislativului a discutat astăzi cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze despre prioritățile agendei europene a celor două țări și intensificarea cooperării pe dimensiunea bilaterală.

Igor Corman și Merab Antadze au făcut un schimb de opinii cu privire la obiectivele de integrare europeană a Republicii Moldova și Georgiei, reiterând interesul comun privind transferul de experiență și bune practici în implementarea agendelor UE. Oficialii s-au referit la impactul pozitiv al procesului de integrare europeană asupra modernizării celor două state și au subliniat importanța comunicării cu cetățenii despre avantajele asocierii cu UE.

Republica Moldova și Georgia vor semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pe data de 27 iunie, la Bruxelles, cu ocazia reuniunii Consiliului European, programată pentru perioada 26-27 iunie curent. Igor Corman a anunțat că Parlamentul de la Chișinău urmează să ratifice acordul săptămâna viitoare.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, Ambasadorul Georgiei, Merab Antadze a menționat că succesul Republicii Moldova în procesul de integrare europeană este important pentru Georgia, iar succesul Georgiei este important pentru țara noastră, precizând că cele două state trebuie să-și consolideze cooperarea bilaterală la toate nivelele, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale, pentru a-și promova interesele comune. Diplomatul georgian a anunțat că Legislativul din țara sa intenționează să ratifice Acordul de Asociere cu UE la scurt timp după semnare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus