Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.06.2014

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Vicepreședinta Legislativului, Liliana Palihovici, participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea se desfășoară la Strasbourg, în perioada 23-27 iunie 2014.

Din componența delegației fac parte deputații Ana Guțu, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Stella Jantuan, Valeriu Ghilețchi și Constantin Starîș.

Astăzi se vor desfășura alegerile pentru funcția de Secretar General al Consiliului Europei, candidații înregistrați fiind actualul Secretar General al CoE, Thorbjørn Jagland și Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, fostul ministru al justiției din Germania. În cadrul sesiunii vor avea loc dezbateri referitoare la consecințele crizei din Ucraina la nivel politic și umanitar. Președintele Ucrainei, Petro Poroshenko va avea o adresare în cadrul ședinței în plen a APCE.

Pe ordinea de zi a sesiunii mai figurează dezbateri la subiecte referitoare la violența în mass-media, migrația pe țărmurile Italiei, provocările democrației europene, identități și diversități în societățile multiculturale, contribuția parlamentară în soluționarea conflictului din Sahara Occidentală, alegerile din Ucraina și Macedonia, politici globale de integrare a migranților din Europa, justiția prietenoasă copiilor.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, șefa delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE, Liliana Palihovici și Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ana Guțu au vorbit plenului APCE despre importanța semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE. Liliana Palihovici va prezenta și un raport de evaluare privind implementarea reformelor APCE.

Potrivit agendei, Ministrul de Externe al Azerbaijanului, Elmar Mammadyarov, Președintele Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei va prezenta o comunicare în cadrul sesiunii, iar Președintele Azerbaijanului Ilham Aliyev se va adresa plenului APCE.   

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus