Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.06.2014

Curtea de Conturi este membru al Consiliului de Conducere EUROSAI

Curtea de Conturi este membru al Consiliului de Conducere EUROSAI

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a devenit membru al Consiliului de Conducere a organizaţiei europene a instituţiilor supreme de audit EUROSAI. Decizia a fost adoptată în cadrul celui de-al IX-lea Congres EUROSAI, care a avut loc în perioada 16-19 iunie 2014 la Haga, Regatul Ţărilor de Jos.

Membrii delegaţiei CCRM, Serafim Urechean, preşedintele instituţiei şi Viorica Verdeş, şeful Direcţiei metodologie, asistenţă şi evaluarea calităţii au participat la sesiunile plenare  şi întrunirile oficiale organizate în cadrul celui de-al IX-lea Congres EUROSAI sub genericul „Inovaţia". La evenimentul organizat de Curtea de Conturi al Regatului Ţărilor de Jos au participat conducătorii instituţiilor supreme de audit (ISA) din 50 de ţări din Europa.

Conform art. 10-12 ale Statutului EUROSAI, Consiliul de Conducere are opt membri: patru cu drepturi depline (conducătorii ISA care au organizat ultimele două Congrese, conducătorul ISA care va organiza următorul Congres, Secretarul General al EUROSAI),  precum şi patru eligibili, numiţi pentru o perioadă de 6 ani (doi membri sînt realeşi o dată la 3 ani).

Potrivit CCRM, la momentul actual din Consiliul de Conducere EUROSAI fac parte ISA din următoarele ţări: membri - Regatul Ţărilor de Jos, Belgia, Curtea Europeană de Conturi, Spania, Republica Moldova, Portugalia, Turcia şi Finlanda, observatori - Austria, Norvegia, Polonia, Federaţia Rusă. 

Consiliul de Conducere EUROSAI este prezidat de preşedintele EUROSAI, doamna Saskia J. Stuiveling, care este şi preşedintele Curţii de Conturi a Regatului Ţărilor de Jos. Consiliul de Conducere se întruneşte anual, ultima întrunire a avut loc pe 19 iunie 2014 în oraşul Haga, Regatul Ţărilor de Jos, următoarea va avea loc în anul 2015 în oraşul Helsinki, Finlanda.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus