Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.06.2014

Ponta este încrezător în viticultura românească și cea a Republicii Moldova pe piața europeană

Ponta este încrezător în viticultura românească și cea a Republicii Moldova pe piața europeană

Premierul Victor Ponta are încredere că vinurile românești vor rezista pe piața europeană, în contextul competiției cu cele din Republica Moldova, și consideră că sectorul viti-vinicol din cele două state poate să cucerească Uniunea Europeană.

'Cred că rezistăm la o competiție pe piața europeană și poate reușim împreună (cu Republica Moldova, n.r.) să vindem cât mai mult spre Vest, unde este, de asemenea, o competiție foarte mare. Vom rezista cu atât mai mult cu cât în ultimii ani, mai ales prin folosirea fondurilor europene, calitatea vinurilor românești s-a îmbunătățit foarte mult', a spus premierul Victor Ponta, la Tulcea.

El a susținut că în ''ultimele zile'' a consumat numai vinuri din Dobrogea.Premierul Victor Ponta a fost prezent, duminică, în Delta Dunării, la o reuniune la care au participat omologii săi din Republica Moldova, Georgia, Cehia, Slovacia și Serbia.

După declarațiile comune de presă, premierul și soția sa, europarlamentarul social-democrat Daciana Sârbu, au cumpărat cadouri din magazinul de suveniruri al lui Ivan Patzaichin, din Tulcea.

În urmă cu aproape o lună, premierul a participat la deschiderea magazinului de suveniruri de pe faleza orașului Tulcea și a promis că va reveni, alături de soția sa, pentru a face cumpărături de aici.

'Pagaia primită atunci este la mine în birou, alături de celelalte cadouri primite de la marii noștri sportivi, și mă mândresc cu ea. De câte ori putem să-l sprijinim pe Ivan o vom face, pentru că este o mare mândrie pentru România. Acum merge la Ulm, pentru festival', a adăugat premierul Victor Ponta.

Daciana Sârbu a ales din magazinul multiplului campion olimpic insigne cu păsări din Delta Dunării, dar și alte obiecte artizanale, în timp ce premierul a preferat o șapcă verde, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus