Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.06.2014

Vicepreședintele Comisiei Europene: Cel mai important lucru pe care îl poate oferi UE Republicii Moldova este stabilitate

 Vicepreședintele Comisiei Europene: Cel mai important lucru pe care îl poate oferi UE Republicii Moldova este stabilitate

Atât Republica Moldova, cât și Ucraina au o perspectivă europeană clară. Cel mai important lucru pe care îl poate oferi UE este stabilitate, reguli clare și corectitudine. Ziua de 27 iunie, data semnării Acordului de Asociere, este importantă atât pentru Republica Moldova, cât și pentru Uniunea Europeană. Declarațiile aparțin Vicepreședintelui Comisiei Europene, responsabil de domeniul transporturilor, Siim Kallas și au fost făcută în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Igor Corman.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat situația internă și agenda eropeană a Republicii Moldova.

Igor Corman a salutat prezența la Chișinău a Vicepreședintelui Comisiei Europene, menționând că vizitele oficialilor europeni în Republica Moldova sunt binevenite în contextul eforturilor depuse de autorități pentru a explica cetățenilor beneficiile integrării europene. „Avem nevoie de consens național pentru continuarea parcursului european al țării noastre. Altă alternativă pentru dezvoltarea Republicii Moldova nu avem. De aceea, este important să informăm cetățenii despre beneficiile semnării Acordului de Asociere, inclusiv al celui de Liber Schimb și să facem tot ce putem pentru ca oamenii să simtă schimbarea din țară în bugetul lor familial”, a declarat Președintele Parlamentului.

Șeful Legislativului a mai spus că liberalizarea regimului de vize cu UE a fost un pas concret pentru integrarea Republicii Moldova în familia europeană, care va contribui la schimbarea mentalităților și a atitudinilor.

Igor Corman s-a referit, de asemenea, la contextul regional și la relațiile cu partenerii tradiționali ai Republicii Moldova, menționând că țara noastră își dorește în continuare o bună cooperare cu statele din CSI.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, vicepreședintele Comisiei Europene, Siim Kallas a vorbit despre întâlnirea cu operatorii naționali de transport și a menționat că Republica Moldova este o țară importantă pentru Politica europeană de vecinătate. De asemenea, Comisarul European pentru Transport și Mobilitate a subliniat că UE va continua să sprijine țara noastră prin proiecte concrete, iar utilizarea eficientă a sprijinului financiar al UE va contribui la modernizarea sectoarelor economiei naționale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus