Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-06-20/primministrul-cere-respectarea-calitatzii-la-constructzia-shi-reparatzia-drumurilor-natzionale-35430.html
Data: Jun 20, 2014 (20:39)

Prim-ministrul cere respectarea calităţii la construcţia şi reparaţia drumurilor naţionale

Potrivit Serviciului de Presă al Guvernului, Iurie Leancă a prezidat astăzi şedinţa Comitetului de supraveghere a Proiectului de susţinere a Programului în sectorul drumurilor. La şedinţă au participat conducătorii ministerelor de resort, reprezentanţii Băncii Mondiale, BERD-ului, BEI, MCC şi ai Comisiei Europene.

În cadrul ședinței,  Chaim Poran, coordonatorul grupului IFI, MCC, a prezentat un raport de evaluare despre situația drumurilor din Republica Moldova, remarcând faptul că Guvernul a realizat progrese.

Premierul a mulţumit partenerilor de dezvoltare pentru susţinerea acordată Republicii Moldova în domeniul dezvoltării infrastructurii rutiere. De asemenea, șeful Executivului s-a referit la necesitatea reabilitării calitative a drumurilor și în acest sens a cerut implicare și mobilizare în responsabilizarea executorilor de lucrări.

„Cel mai important este să avem drumuri bune, să nu mergem după principiul „mai ieftin", în detrimentul calității. Avem nevoie să prelungim programele, important este să fie transparență, fără corupție. Șoseaua Sărăteni-Soroca a demonstrat că este posibil să facem drumuri bune", a accentuat Iurie Leancă.

Prim-ministrul a vorbit și despre porțiunile de drum reabilitate, dar nu în întregime: „Nu înțeleg cum este posibil să reabilitezi un drum, dar pe porțiuni. Mergeam ieri pe drumul Bălți-Orhei-Chișinău, câțiva km de drum foarte bun, apoi drum rău și iarăși bun. Eu sper că nu se va întâmpla așa și cu Chișinău-Ungheni".

În urma dezbaterilor, participanții la ședință au decis să acorde o atenție sporită pentru a asigura transparența în procesul achizițiilor, creşterea siguranţei rutiere și verificarea constantă a lucrărilor executate.

La 01 iunie, acumulările în Fondul Rutier constituiau 467,550  milioane de lei.