Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.06.2014

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Danemarcei în Republica Moldova, Michael Sternberg

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 20 iunie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu domnul Michael Sternberg, ambasadorul Regatului Danemarcei în Republica Moldova, cu reședința la București, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Șeful statului și-a exprimat satisfacția față de nivelul actual al relațiilor bilaterale și a mulțumit pentru sprijinul acordat de autoritățile de la Copenhaga în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Nicolae Timofti a subliniat importanța desfășurării în țara noastră a programelor de asistență, finanțate de guvernul danez, în domeniul protecției mediului, respectării drepturilor omului și consolidării instituțiilor democratice.

Ambasadorul Regatului Danemarcei în Republica Moldova, Michael Sternberg, a salutat succesele autorităților Republicii Moldova în cadrul programului Parteneriatului Estic, fapt care a înlesnit procesul de semnare pe 27 iunie a.c. a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

În cadrul schimbului de opinii, Nicolae Timofti și Michael Sternberg au abordat și alte chestiuni privind relația dintre Republica Moldova și Regatul Danemarcei, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus