Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.06.2014

Iurie Leancă şi Siim Kallas au discutat aspectele cooperării moldo-comunitare în domeniul transporturilor, după semnarea Acordului de Asociere

Iurie Leancă şi Siim Kallas au discutat aspectele cooperării moldo-comunitare în domeniul transporturilor, după semnarea Acordului de Asociere

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Comisar European pentru Transport și Mobilitate, Siim Kallas, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău.

Cei doi oficiali au  discutat mai multe subiecte de pe agenda europeană a Republicii Moldova, în special perspectiva de extindere a relaţiilor bilaterale, după semnarea Acordului de Asociere.

Premierul Iurie Leancă a menţionat că domeniul transporturilor este unul dintre principalele puncte în Acordul RM-UE privind Zona de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător, care este parte a Acordului de Asociere - document ce urmează să fie semnat pe 27 iunie, la Bruxelles.

Şeful Executivului de la Chişinău a subliniat că Moldova are nevoie în continuare de asistenţa şi expertiza partenerilor europeni pentru modernizarea infrastructurii transporturilor şi asigurarea dezvoltării economice durabile a ţării.

La rândul său, Siim Kallas s-a arătat convins că impactul Acordului de Asociere, inclusiv al celui de Liber Schimb, asupra sectorului transporturilor din Republica Moldova va fi unul pozitiv, menţionând importanţa informării populaţiei despre beneficiile acestor documente.

Referindu-se la situaţia regională, Siim Kallas a dat asigurări că Uniunea Europeană va sprijini eforturile autorităţilor din zonă pentru asigurarea stabilităţii şi siguranţei în regiune.

În cadrul aceleeași întrevederi, oficialii au vorbit despre posibilităţile de finanţare a proiectelor de conexiune a căilor de transport ale Moldovei cu cele transeuropene, inclusiv construcția podurilor peste Prut şi modernizarea căilor ferate, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus