Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.06.2014

Bundestagul german va susţine Republica Moldova în obţinerea unei perspective clare de integrare europeană

Bundestagul german va susţine Republica Moldova în obţinerea unei perspective clare de integrare europeană

Declaraţia a fost făcută de vicepresedinții fracțiunilor din Bundestagul german, Axel Schaefer şi Manfred Grund, în cadrul întrevederii cu Prim-ministrul Iurie Leancă.

Parlamentarii germani au afirmat că Acordul de Asociere şi Zona de Liber Schimb cu UE vor aduce beneficii majore Republicii Moldova, la fel cum s-a întâmplat în cazul altor state care au aderat la comunitatea europeană şi a subliniat importanţa continuării reformelor democratice în ţara noastră, reconfirmând sprijinul Germaniei în acest parcurs.

Prim-ministrul Iurie Leancă a exprimat gratitudine pentru ajutorul constant al Germaniei acordat Republicii Moldova. Premierul a apreciat înalt contribuţia partenerilor germani în organizarea Forumului Uniunea Europeană - Republica Moldova, menţionând că ideea de a desfăşura acest eveniment la Bălţi a fost una excelentă.

Premierul a mai menţionat că Guvernul de la Chișinău pledează pentru extinderea relaţiilor moldo-germane şi impulsionarea activităţii investiţionale în cele două state şi a exprimat convingerea că apropierea ţării noastre de UE este singura cale pentru realizarea acestui obiectiv.

Interlocutorii au pus în discuţie un spectru larg de subiecte privind cooperarea bilaterală în diverse domenii şi situaţia regională. Părţile s-au pronunţat pentru dezvoltarea dialogului bilateral.

Vicepresedintii fractiunilor din Bundestagul german, Axel Schaefer şi Manfred Grund, se află într-o vizită în ţara noastră cu prilejul participării la cel de-al treilea Forum Uniunea Europeană - Republica Moldova, care se desfăşoară la Bălţi, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus