Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.06.2014

Ministrul Federal al Germaniei pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, Gerd Müller vine la Chișinău

Mâine 19 iunie, ministrul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, Gerd Müller va întreprinde o vizită oficială în țara noastră. Oficialul se va întîlni cu dl Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor pentru a discuta despre suportul german pentru perioada următoare, inclusiv cel financiar, pentru dezvoltarea regiunilor din țara noastră.

”Vom solicita susținerea în continuare a promovării dezvoltării regionale în țara noastră pe cele 3 domenii prioritare:  apă şi canalizare, gestionarea deşeurilor și eficienţa energetică. De asemenea, vom discuta despre un potențial suport financiar pentru realizarea portofoliului de proiecte cu impact regional” a menționat ministrul Marcel Răducan.

Ministrul federal german va veni la Chișinău însoțit de o delegație de oameni de afaceri și deputați, iar în Republica Moldova oficialii urmează să viziteze mai multe proiecte de dezvoltare realizate cu susținerea Guvernului Germaniei. Se preconizează vizitarea spitalului raional din Orhei, renovat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, prin intermediul Agenției de Dezvoltare Regională Centru în parteneriat cu GIZ,  precum  și a grădiniței de copii din satul Pelinia, r.Drochia (KfW).

Amintim, din 2010 pînă în prezent Guvernul Germaniei prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a oferit țării noastre suport financiar în sumă de circa 17 mln euro. Banii au fost oferiți pentru asigurarea cu apă şi canalizare a populației, gestionarea deşeurilor și eficienţa energetică a clădirilor publice.

Reiterăm, cu ajutorul suportului GIZ în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a fost  îmbunătățit sistemul de apă și canalizare din raionul Rîșcani, Cahul și Leova, sistemul de management a deșeurilor în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești, a fost îmbunătățită  eficiența energetică a spitalului raional Orhei și a fost instalat sistemul de iluminare stradală în comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca, anunță Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus