Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.06.2014

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Managerul de ţară al Băncii Mondiale în Moldova, Abdoulaye Seck

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Managerul de ţară al Băncii Mondiale în Moldova, Abdoulaye Seck

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a avut la 17 iunie 2014 o întrevedere cu Abdoulaye Seck, Managerul de ţară al Băncii Mondiale în Republica Moldova. În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre situaţia actuală în dosarul transnistrean, ultimele evoluţii în procesul de negocieri, precum şi activitatea grupurilor de lucru sectoriale. În acest sens, au fost discutate rezultatele ultimei şedinţe în formatul „5+2” din 4-5 iunie, precum şi cele ale Conferinţei anuale privind “Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, care s-a desfăşurat pe 10-11 iunie curent, în oraşul german Freising.

Un loc aparte în discuţii a fost rezervat eforturilor partenerilor internaţionali în promovarea măsurilor de încredere. În context, Eugen Carpov a subliniat importanţa suportului şi dedicaţiei Băncii Mondiale în susţinerea proiectelor de pe ambele maluri ale Nistrului, în special în domeniul managementului riscurilor climaterice şi dezastrelor. Un exemplu concret în acest domeniu îl reprezintă finanţarea de către Banca Mondială a unui proiect realizat în comun cu Serviciul Hidrometeorologic al Republicii Moldova, care prevede montarea unor instalaţii de măsurare a nivelului apei pentru prevenirea inundaţiilor de-a lungul râului Nistru.

„Poziţia noastră rămâne constantă, proiectele care vin să îmbunătăţească viaţa locuitorilor celor două maluri ale Nistrului vor fi susţinute de Chişinău. Diminuarea riscurilor şi consecinţelor dezastrelor naturale este o prioritate pentru noi, de aceea suntem gata să sprijinim necondiţionat realizarea acestor iniţiative  şi să înaintăm demersurile necesare către partenerii de dialog din regiunea transnistreană. Excludem orice tentativă de politizare a proiectelor de acest gen şi aşteptăm ca şi Tiraspolul să aibă aceeaşi poziţie la subiectul dat, pentru că viaţa, sănătatea şi bunăstarea oamenilor nu pot fi puse în pericol ”, a conchis Eugen Carpov.

La rândul său, Abdoulaye Seck a dat asigurări că Banca Mondială va rămâne şi în continuare un actor important în domeniul promovării încrederii între cele două maluri ale Nistrului, precum şi un partener fidel al Republicii Moldova pe calea integrării europene, informează Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus