Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.06.2014

Reuniunea miniștrilor de externe din statele membre ale UE va avea loc la Chișinău

Reuniunea miniștrilor de externe din statele membre ale UE va avea loc la Chișinău

Reuniunea miniștrilor de externe din statele membre ale UE va avea loc la Chișinău, în această toamnă. Anunțul a fost făcut de Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlățean la întrevederea cu delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ana Guțu.

”România este mai mult decât un stat vecin, este țara care ne-a ajutat pe parcursul timpului să pășim pe calea integrării europene. În ultima perioadă Republica Moldova este în centrul atenției, bucurându-se de o condescendență pronunțată din partea instituțiilor europene”, a menționat Ana Guțu, Co-președinta Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova. Preşedinta Comisiei politică externă şi integrare europeană a mulțumit autorităților române pentru sprijinul constant și fără rezerve acordat Republicii Moldova pe parcursul timpul. Totodată, deputata Ana Guțu a confirmat determinarea majorității parlamentare de a ratifica Acordul de Asociere cu UE, imediat după semnarea acestuia.

Titus Corlățean a reiterat faptul că România își propune să fie prima țară care va ratifica Acordul de Asociere UE – Republica Moldova. Pentru a marca acest eveniment istoric, diplomatul român a adresat invitația Președintelui Parlamentului Republicii Moldova și Ministrului Afacerilor de Externe și Integrării Europene de a participa la ședința din Parlamentul României în care va fi ratificat documentul. Titus Corlățean a precizat că, după semnarea Acordului de Asociere, Republica Moldova va intra într-o nouă etapă de dezvoltare, urmând să se deschidă noi posibilități pentru țara noastră. Totodată, diplomatul a exprimat disponibilitatea conducerii Ministerului de Externe al României și a Parlamentului de a participa la ședința Parlamentului Republicii Moldova în care va fi ratificat Acordul de Asociere.

În cadrul întrevederii oficialii au mai discutat despre proiectele finanțate de România, situația din Găgăuzia, contextul regional. La întrevedere au participat deputații Ana Guțu (PLR), Tudor Deliu (PLDM), Maria Ciobanu (PLDM), George Mocanu (PLDM), Oleg Ţulea (PD), Mihail Solcan (PD).

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a patra Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, care are loc la București, în perioada 17-18 iunie 2014, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus