Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.06.2014

Premierul francez Manuel Valls către Iurie Leancă: „Contați pe noi, contați pe mine și vom reuși”

Premierul francez Manuel Valls către Iurie Leancă: „Contați pe noi, contați pe mine și vom reuși”

Prim-ministrul Iurie Leancă și-a încheiat vizita de două zile la Paris cu o întrevedere cu omologul său francez, Manuel Valls. Şeful Executivului de la Chişinău a spus că integrarea europeană este singura modalitate de a moderniza țara și că pentru Republica Moldova nu există o altă cale. Premierul i-a mulțumit lui Manuel Valls că a susținut eliminarea vizelor europene pentru moldoveni, în calitatea sa de fost ministru de Interne.

 La rândul său, Premierul francez și-a confirmat disponibilitatea să vină la Chișinău, însoțit de o misiune a oamenilor de afaceri și a subliniat importanța investiţiilor în sursele de energie regenerabilă.

 „Franța este foarte atentă la situația din Republica Moldova și, bineînțeles, este de partea voastră. Suntem dornici să dezvoltăm relațiile bilaterale, în special pe dimensiunea europeană”, a declarat Prim-ministrul francez, Manuel Valls.

 Cei doi şefi de Guvern au mentionat că o componentă importantă a dialogului cu Uniunea Europeană, care ar putea deschide şi noi oportunităţi pentru cooperarea cu Franţa, este asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova, în special prin diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale şi energie electrică.

 Iurie Leancă și Manuel Valls s-au referit și la importanța promovării francofoniei, inclusiv prin intermediul unei Școli franceze care sa fie deschisă la Chișinău, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus