Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.06.2014

Firmele cehe doresc să participe la licitațiile privind lucrările de infrastructură din Moldova

Firmele cehe doresc să participe la licitațiile privind lucrările de infrastructură din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 17 iunie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu vicepreședintele Senatului Republicii Cehe, Premysl Sobotka.

Șeful statului și-a exprimat satisfacția față de stadiul actual al relațiilor moldo-cehe, pledând, totodată, pentru intensificarea cooperării politice, economice și culturale bilaterale. Nicolae Timofti a mulțumit autorităților de la Praga pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

Vicepreședintele Senatului Republicii Cehe, Premysl Sobotka, a declarat că Cehia va susține și în continuare aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

Premysl Sobotka a spus că în cadrul întrevederilor pe care le-a avut în timpul vizitei în țara noastră a remarcat dorința oficialilor de la Chișinău de a imprima un nou suflu relațiilor cu Cehia, stat membru al UE, din perspectiva semnării pe 27 iunie a .c. de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Premysl Sobotka l-a informat pe președintele Nicolae Timofti despre interesul manifestat de oamenii de afaceri cehi față de proiectele investiționale din Republica Moldova. „Firmele cehe doresc să participe la licitațiile privind lucrările de infrastructură din țara Dumneavoastră”, a spus oficialul ceh.

Părțile au discutat despre reformele realizate în cadrul programului Parteneriatului Estic, precum și despre asigurarea securității energetice a Republicii Moldova în contextul situației regionale tensionate, anunță Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus