Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.06.2014

Leancă și Barroso au semnat astăzi patru acorduri prin care Uniunea Europeană va sprijini reformele din R. Moldova

Leancă și Barroso au semnat astăzi patru acorduri prin care Uniunea Europeană va sprijini reformele din R. Moldova

Prim-ministrul Iurie Leancă şi Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au semnat ieri patru acorduri bilaterale, care prevăd asistenţă din partea Uniunii Europene pentru realizarea reformelor în Republica Moldova.

Astfel, Acordul de finantare pentru sprijinirea reformelor iniţiate în contextul realizarii Planului de Actiuni pentru liberalizarea regimului de vize prevede o asistenţă în valoare de 21 de milioane de euro. Un alt acord prevede sustinerea reformelor în domeniul energetic - 10 mil. de euro. Tot astăzi, cei doi oficiali au semnat Acordul de finantare pentru sustinerea proiectelor pentru utilizarea biomasei, cu o asistență de 9,46 mil. euro şi Acordul de finantare pentru sustinerea stimularii economice a zonelor rurale  - 13 milioane de euro.  

Preşedintele Comisiei Europene a reiterat sprijinul comunităţii europene pentru Republica Moldova şi a subliniat că aceste acorduri reprezintă o manifestare concretă de solidaritate din partea UE.

La rândul său, Prim-ministrul Iurie Leancă a menţionat că asistenţa oferită ţării noastre de partenerii europeni va accelera procesul reformelor şi de modernizare a Republicii Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus