Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-06-12/a-fost-semnat-un-acord-de-colaborare-dintre-agen-ia-de-interven-ie-i-pla-i-pentru-agricultura-shi-ag-35343.html
Data: Jun 12, 2014 (23:40)

A fost semnat un Acord de Colaborare dintre Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură şi Agențiile de Plăți pentru Agricultură ASP și AgriMerFrance din Franţa.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov a participat ieri la semnarea unui Acord de Colaborare dintre Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) şi Agențiile de Plăți pentru Agricultură  ASP și AgriMerFrance din Franţa.

În alocuţiunea rostită la ceremonie, ministrul a ţinut să salute bunele intenţii de colaborare dintre agenţiile de plăţi din ţara noastră şi Franţa, unde este acumulată deja o experienţă bogată în acest domeniu, această experienţă urmând a fi preluată şi de AIOPA, care, deocamdată, activează doar de doi ani.

Semnarea acordului are o semnificaţie deosebită şi pentru că colaborarea începe acum, când R. Moldova se află în pragul unui eveniment de importanţă majoră pentru ţara noastră, - semnarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană, - a menţionat ministrul, exprimându-şi siguranţa, că conlucrarea dintre Agenţii va fi de un real folos pentru agricultura Republicii Moldova, care are de întreprins mai multe activităţi pentru apropierea de standardele europene.

După ceremonia de semnare a Acordului de Colaborare, Ministrul Agriculturii a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în ţara noastră, Excelenţa Sa, Gerard Gullouneau. Subiectul discuţiei l-a constituit conlucrarea bilaterală şi aprofundarea relaţiilor de colaborare în diferite sfere ale domeniului agricol.

Potrivit MAIA, la întrevedere au participat vice ministrul Agriculturii, Vlad Loghin şi Directorul General al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură, Petru Maleru.