Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.06.2014

12 potențiali investitori germani s-au familiarizat cu mediul de afaceri din Moldova

12 potențiali investitori germani s-au familiarizat cu mediul de afaceri din Moldova

Pe 12 iunie 2014, Camera de Comerț și Industrie a găzduit o întrunire a oamenilor de afaceri din Moldova cu agenți economici din Germania. Evenimentul a avut loc în contextul desfășurării săptămânii investiționale "Moldova Business Week", cu scopul de a familiariza potențialii investitori germani cu oportunitățile mediului de afaceri din țara noastră.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Gheorghe Cucu, le-a mulțumit partenerilor din Germania pentru suportul acordat Moldovei în vederea dezvoltării mai multor sectoare și apropierii de Uniunea Europeană. "Întotdeauna am beneficiat de susținerea Ambasadei Germaniei la Chișinău, iar împreună cu instituții camerale și organizații germane am realizat diferite proiecte pentru instruirea agenților economici, pregătirea profesională a cadrelor muncitorești conform standardelor internaționale, preluarea experienței în domeniul eficienței energetice etc.

Deși Moldova este o țară mică, ea vrea să se alăture statelor din comunitatea europeană, chiar dacă drumul pe care urmează să-l parcurgă este dificil. Sper să vă convingeți că mediul de afaceri din Republica Moldova oferă multiple perspective și oportunități, iar CCI vă asigură de toată susținerea sa în vederea identificării partenerilor pentru business", a declarat Gheorghe Cucu.

Potrivit CCI, Wolfgang Lerke, președinte al Asociației Obștești "Colaborarea Economică Moldo-Germană", ex-ambasador al Germaniei în Republica Moldova, a remarcat faptul că țara noastră se dezvoltă cu pași rapizi. "Din punct de vedere politic, Republica Moldova se află pe muchie de cuțit. Cu toate acestea, ea are un scop bine determinat spre care se îndreaptă în pofida tuturor obstacolelor și sunt convins că, veți ajunge cu succes la scopul propus", a spus sursa citată.

Joachim Bischof, director executiv al AO "Colaborarea Economică Moldo-Germană", consideră că apropierea de UE constituie un avantaj pentru mediul investițional din Moldova, făcându-l mai atractiv. "Cei 12 potențiali investitori din Germania vor să afle care sunt sectoarele prioritare ale economiei Republicii Moldova, unde este mai optim să investească, cu ce probleme s-ar putea confrunta etc. Ei vor vizita zone economice libere, parcuri industriale, întreprinderi și vor avea întrevederi de afaceri", a informat interlocutorul.

Prezent la eveniment, Victor Corlăteanu, reprezentant al companiei "MGM", a afirmat că întreprinderea sa colaborează deja cu un agent economic din Germania. "Producem utilaj comercial, camere și vitrine frigorifice. Avem o experiență foarte bună de cooperare cu partenerul german, de aceea dorim să ne extindem piața de desfacere", a precizat întreprinzătorul.
După sesiunea de prezentări, oamenii de afaceri din cele două state au avut întrevederi bilaterale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus