Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.06.2014

Moldova şi Polonia vor semna un Memorandum pentru colaborarea în modernizarea sistemului judiciar

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor privind semnarea unui Memorandum de colaborare între Ministerele Justiției al Republicii Moldova și Poloniei.
 
Potrivit documentului, instituțiile vor coopera în domeniul modernizării sistemului judiciar, administrării penitenciarelor, armonizării legislaţiei la standardele internaţionale şi cele ale Uniunii Europene. Tototdată, se va pune accent pe schimbul de informaţii cu privire la proiectele de legi şi aplicarea dispoziţiilor ce țin de domeniul justiţiei. „Memorandumul mai prevede sprijin reciproc pentru formarea judecătorilor, procurorilor şi a personalului auxiliar din justiţie. Schimbul de experienţă în domeniul de activitate al părţilor şi instituţiilor subordonate acestora este foarte important pentru formarea specialiștilor”, a menționat ministrul Justiției, Oleg Efrim.
 
Necesitatea unui asemenea Memorandum a apărut în cadrul vizitei viceministrului Justiției al Poloniei în Republica Moldova, Stanislaw Chmielewski, în luna februarie 2014, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus