Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.06.2014

Fostul director general „Zepter International” Moldova, condamnat pentru delapidarea averii străine

Un cetăţean al Serbiei, care pînă în anul 2007 a deţinut funcţia de director general „Zepter International” SRL din Republica Moldova a fost condamnat la 8 ani de detenţie în penitenciar de tip închis pentru delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari.

Procuratura Generală a demonstrat că, în cursul anului 2007, perioadă în care inculpatul gestiona activitatea firmei, a întocmit şi semnat ilegal un contract de vînzare-cumpărare a autoturismului de model „Skoda Superb”, care se afla în proprietatea „Zepter Internaţional” SRL, indicînd în calitate de vînzător întreprinderea pe care o administra şi pe sine însuşi în calitate de cumpărător. Potrivit contractului întocmit şi semnat de către acesta atît în calitate de vînzător, cît şi în calitate de cumpărător, preţul automobilului constituia 96 217 lei – sumă diminuată esenţial şi intenţionat în coraport cu valoarea reală a acestuia. Conform concluziei raportului de constatare tehnico-ştiinţifică din iulie 2007, preţul real al automobilului de model „Şkoda Superb” constituia 299 347 lei. 

De asemenea, procurorii au mai constatat că în vara 2007, inculpatul a însuşit ilegal de la întreprindere 3 notebook-uri de model ”Sony Vayo”, precum şi veselă marca „Zepter”. În total, potrivit estimărilor efectuate de procurori, prin acţiunile sale intenţionate, fostul director a prejudiciat firma pe care a administrat-o în sumă de aproximativ 607 mii lei.

În acelaşi an, Procuratura Generală l-a anunţat pe învinuit în căutare internaţională, deoarece se eschiva de la organele de urmărire penală. În 2011 el a fost reţinut şi extrădat în Republica Moldova de către autorităţile competente ale Croaţiei.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, inculpatul, în vîrstă de 60 de ani, a restituit paguba pricinuită prin infracţiune.

Sentinţa cu drept de atac în modul stabilit de lege, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus