Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.06.2014

A fost aprobată noua uniformă și stemă a Serviciului Vamal

A fost aprobată noua uniformă și  stemă a Serviciului Vamal

La inițiativa Serviciului Vamal, Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat stema și fanionul Serviciului Vamal, însemnele uniformistice, obiectelor de uniformă și a normelor de echipare cu uniformă a colaboratorilor vamali.

Conform proiectului, colaboratorii vamali vor avea un nou tip de uniformă, stemă, însemne uniformistice, toate fiind ajustate la standardele europene, încadrându-se în aceste sens în procesul de modernizare a Serviciului Vamal și Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Noua uniformă va include un set de elemente noi, începând de la culoare, stofă, cusătură și designul  general al acesteia. Modelul nou a fost conceput  de experții autohtoni, fiind  analizate și comasate mai multe idei de cromatică și stil inspirate de la europeni, inclusiv s-au luat în considerare  neajunsurile  prezente în alte modele de uniformă,  fapt ce îi conferă originalitate și confort colaboratorului vamal.

Tot astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul cu privire la normele metodologice de activitate a echipelor mobile ale Serviciului Vamal, care de asemenea vor contribui la modernizarea și punerea în aplicare a noilor concepte ale activității  echipelor mobile ale Serviciului Vamal, în vederea asigurării securității economice a statului și respectării reglementărilor vamale. Noile prevederi sunt, de fapt, recomandările experților Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus