Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.06.2014

Polonia va acorda 86 mii euro pentru susținerea autorităților publice ale Moldovei în realizarea proiectelor de dezvoltare regională

Polonia va acorda 86 mii euro pentru susținerea autorităților publice ale Moldovei în realizarea proiectelor de dezvoltare regională

O delegație din Polonia a discutat,  ieri, 10 iunie, la Chișinău, prioritățile unui proiect de susținere a autorităților publice din țara noastră.

Proiectul ”Sprijin pentru administrația publică din Republica Moldova în scopul pregătirii realizării proiectelor de susținere a creșterii competitivității și potențialului de dezvoltare al regiunilor”  este realizat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării din Polonia (MID) în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) din țara noastră.

În cadrul întrevederii de la MDRC, reprezentanții părților au subliniat  obiectivele proiectului, au analizat activitățile planificate și au menționat așteptările beneficiarilor. Astfel, pe parcursul anului 2014, în cadrul proiectului urmează ca 6 experți din Polonia să analizeze, în contextul politicii regionale, domeniul antreprenorial din țara noastră, ulterior  vor recomanda proiecte concrete de sprijinire și dezvoltare a domeniului și vor instrui actorii implicați în dezvoltarea strategiilor naționale, promovarea antreprenoriatului și crearea de clustere.

”Obiectivul colaborării moldo-polone este de a oferi asistență în elaborarea instrumentelor și proiectelor de dezvoltare regională ce vor contribui la creșterea competitivității și potențialului de dezvoltare al regiunilor, inclusiv promovarea spiritului antreprenorial, dezvoltarea mediului de afaceri, sprijinirea investițiilor și potențialului regiunilor” a specificat Liviu Oboroc, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Potrivit serviciului de presă al ministerului Dezvoltării Regionale și Construcției, în anul 2014 Polonia va continua să ofere asistență țării noastre în domeniul dezvoltării regionale prin intermediul proiectului consolidare a capacităților administrației publice din Republica Moldova  realizat de MID al Poloniei. Valoarea totală a proiectului constituie circa 86 mii euro.

În cadrul reuniunii participă reprezentanți ai direcțiilor MDRC, Ministerului Economiei și  Organizației pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ODIM).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus