Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.06.2014

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Kristian Vigenin

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Kristian Vigenin

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 10 iunie 2014, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Kristian Vigenin, care a efectuat o vizită în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri omologului bulgar pentru susţinerea acordată procesului de integrare europeană a ţării noastre. La rândul său, ministrul Kristian Vigenin a felicitat partea moldovenească cu prilejul liberalizării regimului de vize în spaţiul european,  subliniind că simplificarea călătoriilor va facilita schimbul cultural, educaţional şi ştiinţific, precum şi contactele între cetăţenii celor două ţări.

În context, oficialii au convenit asupra intensificării cooperării bilaterale, inclusiv în domeniile economic şi cultural. Totodată a fost menționată preocuparea constantă a autorităţilor de la Chişinău pentru protejarea şi dezvoltarea minorităţilor naţionale conform standardelor europene.

În timpul vizitei în R. Moldova, şeful diplomaţiei de la Sofia a participat, împreună cu viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri,  la inaugurarea Centrului de Informare despre Bulgaria şi Uniunea Europeană din oraşul Taraclia, deschis cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Bulgaria.

Potrivit MAEIE, ministrul Kristian Vigenin a susţinut prelegerea publică “Calea europeană a Bulgariei şi perspectivele Republicii Moldova”  în faţa studenţilor de la Universitatea din Taraclia, menţionând că implementarea Acordului de Asociere RM-UE va contribui la sporirea investiţiilor în ţara noastră şi va oferi noi oportunităţi cetăţenilor R. Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus