Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.06.2014

Iurie Leancă: Vizitele oficialilor de rang înalt în ţara noastră aduc suport financiar şi asistenţă tehnică R. Moldova, dar avem nevoie şi de investiţii directe în economia naţională

Iurie Leancă: Vizitele oficialilor de rang înalt în ţara noastră aduc suport financiar şi asistenţă tehnică R. Moldova, dar avem nevoie şi de investiţii directe în economia naţională

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat la inaugurarea Forumului „Vienna Economic Talks Chişinău 2014”. Sesiunea de deschidere a Forumului, cu genericul „Europa şi Moldova – posibilităţi de contribuire la dezvoltarea economică”, a întrunit reprezentanţi ai mediului de afaceri din peste 20 de ţări pentru de a promova imaginea Republicii Moldova peste hotare şi a stimula atragerea investiţiilor străine în ţară.

Prim-ministrul a salutat organizarea Forumului economic vienez la Chişinău şi a opinat că acesta reprezintă o ocazie bună de a discuta despre noile oportunităţi de colaborare care se deschid odată cu semnarea Acordului de Asociere şi crearea Zonei de Liber Schimb între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Iurie Leancă a menţionat că în prezent Republica Moldova se află în atenţia comunităţii internaţionale, iar acest interes sporit creează oportunităţi şi demonstrează solidaritatea şi sprijinul fără precedent pentru ţara noastră.

„Vizitele oficialilor de rang înalt în ţara noastră aduc suport financiar şi asistenţă tehnică Republicii Moldova, dar avem nevoie şi de investiţii directe în economia naţională, deoarece doar pe această cale vom putea asigura o dezvoltare sustenabilă a Molodovei”, a declarat Prim-ministrul.

Iurie Leancă a mai menționat că printre obiectivele prioritare ale Guvernului de la Chișinău sunt eliminarea constrângerilor în dezvoltarea afacerilor, asigurarea condițiilor favorabile pentru activitatea întreprinderilor, promovarea reformelor şi modernizarea infrastructurii.

Premierul a îndemnat oamenii de afaceri să investească în Republica Moldova şi s-a arătat încrezător că Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană vor deschide noi perspective pentru dezvoltarea Republicii Moldova şi în special pentru impulsionarea relaţiilor comerciale cu alte ţări.

Evenimentul se desfăşoară cu sprijinul Organizaţiei de Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exportului din Moldova (MIEPO) şi Vienna Economic Forum (VEF). În cadrul Forumului, care îşi va încheia lucrările pe 11 iunie 2014, se discută despre priorităţile investiţiilor publice în regiunile de dezvoltare, impactul modernizării infrastructurii asupra sporirii competitivităţii în rîndul investitorilor şi relaţiile comerciale externe ale Republicii Moldova, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus