Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-06-10/in-germania-se-desfashoara-conferintza-masurile-de-consolidare-a-increderii-in-procesul-de-reglement-35297.html
Data: Jun 10, 2014 (23:06)

În Germania se desfăşoară Conferinţa “Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”

Ieri, 10 iunie, în oraşul german Freising, a început Conferinţa “Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, organizată de Misiunea OSCE în Moldova, în comun cu Preşedinţia OSCE şi Guvernul Germaniei. La eveniment participă negociatorii politici, şefii grupurilor de lucru sectoriale de la Chişinău şi Tiraspol, reprezentanţii formatului "5+2" şi parteneri internaţionali antrenaţi în procesul de negocieri.

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a apreciat organizarea de către OSCE şi Germania a  Conferinţei şi a subliniat importanţa promovării şi implementării măsurilor de consolidare a încrederii ca element de bază a procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Participanţii au discutat despre situaţia actuală a dosarulului transnistrean şi au continuat dezbaterea subiectelor abordate în cadrul rundei de negocieri în formatul "5+2", care s-a desfăşurat în perioada 5-6 iunie curent, la Viena.

De asemenea, astăzi, în cadrul conferinţei au fost organizate sesiuni tematice în care s-au examinat subiecte ce vizează domeniul educaţiei, ecologiei, economiei, comerţului, transportului şi infrastructurii, potrivit Biroului pentru reintegrare.