Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.06.2014

Iurie Leancă: Acordul de Asociere nu va afecta relațiile cu Rusia

Iurie Leancă: Acordul de Asociere nu va afecta relațiile cu Rusia

Prim-ministrul Iurie Leancă l-a primit pe viceministrul de Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, cu care a discutat subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală.

Părțile au convenit să intensifice discuțiile, astfel încât relațiile dintre cele două state să evolueze dinamic.

Iurie Leancă a declarat că procesul de integrare europeană nu contravine cooperării în cadrul CSI.

„Vrem să avem relații foarte bune cu Moscova. Suntem transparenți în procesul de apropiere de UE, nu avem ce ascunde și Acordul de Asociere nu contravine coperării cu Rusia. Dorim să fim un partener previzibil, fapt ce va asigura o bună cooperare atât în Est, cât și în Vest”, a precizat șeful Executivului de la Chișinău.

La rândul său, Grigori Karasin a spus că Moscova, la fel, este interesată să dezvolte relațiile cu Republica Moldova. „ Federația Rusă îşi doreşte relații prieteneşti cu Republica Moldova pe care să le dezvolte în toate sferele. Mizăm pe un dialog politic dinamic”, a afirmat viceministrul rus de Externe.

Cei doi oficiali au convenit să intensifice contactele la cel mai înalt nivel, astfel încât să fie puse în discuţie subiectele de interes dintre cele două țări.

Grigori Karasin se află la Chișinău într-o vizită de două zile, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus