Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.06.2014

Președintele Parlamentului întreprinde o vizită oficială în Italia

Președintele Parlamentului întreprinde o vizită oficială în Italia

Președintele Parlamentului Igor Corman efectuează, în perioada 9-10 iunie 2014, o vizită oficială la Roma, Italia. Potrivit programului, șeful Legislativului va avea întrevederi cu Președintele Camerei Deputaților, Laura Boldrini, Președintele Senatului, Piero Grasso, Președintele Comisiei Afaceri Externe a Camerei Deputaților, Fabrizio Chiccitto. De asemenea, Igor Corman va mai purta discuții cu membrii comisiilor pentru politici UE din cele două camere ale Parlamentului italian, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova și Primarul orașului italian Assisi, Claudio Ricci.

La Roma, Președintele Parlamentului se va întâlni și cu reprezentanții comunității moldovenilor din Italia. La discuții vor participa, în premieră, mai mulți deputați italieni, responsabili de domeniul imigrației.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederilor se vor referi la relațiile de cooperare moldo-italiene și agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, în contextul preluării de către Italia a preşedinţiei prin rotație a Uniunii Europene, de la 1 iulie 2014.

Din delegație mai fac parte deputații Valeriu Streleț, Președintele Fracțiunii PLDM, Ion Hadârcă, Președintele Fracțiunii PLR, Dumitru Diacov, Vicepreședintele Fracțiunii PD, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus