Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.06.2014

La Ciorescu se construiește un complex sportiv la standardele FIFA și UEFA

La Ciorescu se construiește un complex sportiv la standardele FIFA și UEFA

Prim-ministrul Iurie Leancă a vizitat astăzi comuna Ciorescu, municipiul Chișinău, unde se construiește complexul sportiv „Futsal Arena FMF”. Premierul a văzut cum decurge construcția edificiului, inclusiv a sălii polivalente pentru futsal, unde pot fi organizate și competiții de baschet, trântă, box, volei și altele.
 
Construcția complexului a început în februarie 2013 și a fost posibilă grație unui proiect comun al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) și UEFA, prin intermediul programului Hat Trick și FIFA. Costul total al proiectului este de aproximativ patru milioane de euro.

Complexul sportiv poate găzdui 1400 de suporteri și are toate condițiile, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă competiții, la acest Complex sportiv, echipele vor putea efectua antrenamente pe parcursul întregului an.
 
Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, i-a spus Premierului cum decurg lucrările și i-a demonstrat condițiile de care vor beneficia sportivii.

„Este unicul complex sportiv din Moldova care va fi dotat cu un cabinet medical și echipament pentru efectuarea testelor antidoping. Sper că odată cu darea în exploatare, aici vor fi desfășurate nu doar competiții naționale, ci și turnee internaționale la futsal, baschet, volei și alte competiții sportive. Acest complex întrunește toate cerințele FIFA și UEFA pentru organizarea competițiilor internaționale”, a declarat Pavel Cebanu.

Premierul Iurie Leancă a menționat că este impresionat de proiect. „Îi felicit pe toți cei implicați în construcția lui pentru curajul de a construi un astfel de stadion modern în afara Chișinăului. Prin astfel de proiecte, aducem Europa dincolo de capitală, în localitățile rurale. Sper că, în scurt timp, la Ciorescu vor fi organizate competiții nu doar naționale, ci și europene”, a spus Iurie Leancă.

Premierul a menționat că va fi prezent la inaugurarea sălii, care este preconizată pentru sfârșitul anului curent, și că nu ar fi împotrivă să participe la o competiție de fotbal.

Tot la Ciorescu, Premierul a vizitat liceul, unde a discutat cu localnicii, dar și grădinița, care a fost dotată recent cu mobilier nou și reparată parțial cu sprijinul Fondului de Investiții Sociale, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus