Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.06.2014

Colaborarea molo-letonă pe segmentul justiției - consolidată

Colaborarea molo-letonă pe segmentul justiției - consolidată

Guvernul a aprobat astăzi Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea dintre Ministerul Justiției al Republicii Moldova și Ministerul Justiției al Republicii Letonia, semnat la Chișinău la 6 decembrie 2013 și la Riga la 21 ianuarie 2014. ”Semnarea de către ambele părți a acestui document denotă intenția de a consolida dialogul reciproc în spiritul cooperării și promovării eficienței justiției prin fortificarea acestui sector”, a declarat ministrul Justiției, Oleg Efrim.

Potrivit lui, prin acest Memorandum, Letonia se angajează să sprijine activ realizarea obiectivului european al țării noastre. Documentul va permite prezentarea și preluarea experienței letone în procesul de integrare europeană, anume prin lansarea schimbului de experiență între grupuri de experți din ambele state.

Conform Memorandumului, urmează să fie create Comisii mixte care vor elabora anual un Plan de acțiuni cu măsuri concrete de cooperare interdepartamentale. În special, vor fi abordate subiectele legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale și de prioritățile relațiilor Republica Moldova – Uniunea Europeană. Coloaborarea se va realiza prin organizarea seminarelor, conferințelor, vizitelor de studiu și stagiilor de pregătire, în scopul sporirii gradului de profesionalism al specialiștilor din ambele țări.

Potrivit Ministerului Justiției, prezentul Memorandum a fost semnat pentru o perioadă nedeterminată de timp. Intrarea în vigoare a acestuia va genera încetarea acțiunii Acordului de colaborare dintre Ministerul Justiției al Republicii Moldova și Ministerul Justiției al Republicii Letonia, semnat la Riga la 11 mai 2007.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus