Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.06.2014

Agricultura şi dezvoltarea rurală devin domenii prioritare pentru dezvoltarea Republicii Moldova

Agricultura şi dezvoltarea rurală devin domenii prioritare pentru dezvoltarea Republicii Moldova

În cadrul şedinţei de astăzi, Cabinetul de miniştri a avizat pozitiv proiectul de lege care prevede completarea şi modificarea Strategiei naţionale de dezvoltare „Moldova 2020”, prin care se stabileşte drept domenii strategice pentru dezvoltarea Republicii Moldova sectoarele agricol şi dezvoltare rurală.

Decizia se înscrie în eforturile de realizare a obiectivului privind promovarea rolului central al domeniului agricol şi rural în dezvoltarea Republicii Moldova, în contextul Acordului de Liber Schimb cu UE.

Scopul modificării este consolidarea economiei locale şi comunităţilor din mediul rural. Totodată, aceasta va facilita obţinerea sprijinului conceptual şi financiar din partea partenerilor de dezvoltare, instituţiilor financiare internaţionale şi donatorilor. Documentul include o analiză detaliată a situaţiei în agricultură şi industria alimentară, a ocupării forţei de muncă în localităţile rurale, precum şi viziunea strategică, scopurile şi obiectivele privind securitatea şi siguranţa alimentară, păstrarea resurselor naturale şi a fondului fiduciar etc., potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus