Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.06.2014

Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare

Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare

Primăria municipiului Chişinău informează că până pe data de 15 iunie 2014 vor fi expediate avizele de plată a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul curent. Autoritatea responsabilă cu funcţii de administrare a taxelor şi impozitelor locale, dar şi de repartizarea avizelor de plată este Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale, amplasată în incinta Primăriei municipiului Chişinău, intrarea din str. Vlaicu Pârcălab (Centrul de informare şi documentare a populaţiei).

De menţionat că fiecare contribuabil, persoană fizică, care are în proprietate un bun imobil, este obligat să achite impozitul pe bunurile imobiliare, conform avizului de plată recepţionat. Plăţile se efectuează prin intermediul instituţiilor bancare. Rechizitele bancare sunt indicate în avizul de plată. Conform Codului Fiscal, la achitarea integrală a impozitului până la data de 30 iunie 2014, contribuabilii beneficiază de o reducere de 15 la sută din suma impozitului calculat către plată pentru anul curent.

Pentru informaţii legate de plata impozitului pe bunurile imobiliare, cetăţenii pot contacta specialiştii Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale; e-mail: impozite@pmc.md sau la numărul de telefon: (022) 990-997, între orele 8.00 – 16.30 (pauză 12.00 – 13.00), de luni până vineri. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus